Oakley är definitionen av innovation.

Det var en gång en galen vetenskapsman vid namn Jim Jannard. Han ifrågasatte betydelsen av vad som ansågs vara industriell standard. Med en affärsidé lika enkel som komplex skulle framgångssagan snart ta form. Året var 1975 och visionen var att producera framtidens ledande och bästa produkterna på marknaden. Det finns nämligen ingenting i världen som inte kan förbättras, det menar Oakleys grundare, det vill säga den galna vetenskapsmannen själv.

Oakley är ett framåtsträvande sport- och livsstilsvarumärke som konsumeras av ett otaligt antal elit- och amatöridrottare välden över. Men dessa sol- och glasögonbågar är inte bara en accessoar, det är även en nödvändighet för att optimera användarens prestationsförmåga och samtidigt skydda det annars nakna ögat.

Oakley High Definition Optics® (HDO®) linser garanterar optimal färgåtergivning, skärpa och klarhet. För att kunna göra det genomgår samtliga produkter en rad extrema tester för att möta och överträffa American National Standards Institutes kravprofil vilken också är den officiella måttstocken för kvalité inom optikbranschen. Som följd av banbrytande teknik och unik design har Oakley fått världsomfattande patent mer än 600 gånger på sina olika konstruktioner. Linsen som rekomenderas till Oakley goggles är Prizm Technology.