Ögonhälsa

Din ögonhälsa är det viktigaste för oss. Att jobba förebyggande med ögonhälsa är ungefär som att borsta tänderna och eller att ta den där löprundan. Genom kontinuerliga undersökningar kan din ögonhälsa bibehållas eller förbättras, både på kort och lång sikt. På så sätt kan vi hjälpa dig som kund att behålla din syn på bästa sätt genom hela livet.

Vad är ögonhälsa?

Ja, vad är egentligen ögonhälsa? Ögonhälsa är ett relativt nytt begrepp. Hos oss innebär det att arbeta förebyggande så att du på lång sikt ska ha bra syn och välmående ögon. Mer konkret betyder det att vi ser till dina ögon som en helhet, inte bara till ditt specifika synfel. På så sätt kan vi hjälpa dig som kund att behålla din syn på bästa sätt – genom hela livet.

Med hjälp av regelbundna hälsokontroller och synundersökningar av ögonen kan våra optiker tidigt upptäcka förändringar i synsystemet och ge råd om hur du bäst tar hand om dina ögon. Detta hjälper dig att förebygga sämre syn längre fram i livet och erbjuder dig samtidigt bästa möjliga synkorrigering där och då. Ta hand om dina ögon – boka en undersökning!

Snabbguide för en god ögonhälsa

Gå på regelbundna, noggranna optikerkontroller – en ögonhälsoundersökning är mer än att bara ”kolla synen”.

Skaffa rätt glasögon och/eller linser som passar dina behov, förutsättningar och användningsområden.

Ta reda på om det finns ögonsjukdomar eller synnedsättning i släkten.

Skydda alltid dina ögon från solljus – kanske behöver du t.ex. ett par solglasögon med slipade glas.

Ät en sund och varierad kost! Studier visar att antioxidanter, vitaminer och mineraler kan ha en positiv inverkan på din ögonhälsa.

Synundersökning minst en gång vartannat år

Du som bär glasögon och har normala synproblem rekommenderas att göra en synundersökning åtminstone en gång vartannat år. Använder du linser bör du besöka din optiker en till två gånger per år, beroende på vilken typ av linser du valt. Våra optiker utför också en undersökning som kallas samsynutredning. Den innebär att optikern undersöker hur dina ögon samarbetar och deras förmåga att fokusera på nära håll. Denna typ av undersökning rekommenderas i första hand om optikern upptäcker några tecken på nedsatt funktion i samband med synkontrollen.

Kontakta din personliga Klarsynt optiker för att boka en ögonhälsoundersökning, eller om du vill veta mer om ögonhälsa. Välkommen till en värld av klarhet!