Bausch+Lomb

Optiker är specialister på synkorrigering, Bausch + Lomb är specialist på att ta fram kontaktlinser för olika behov. I nära samarbete och med en bred produktportfölj finns bra förutsättningar att erbjuda dig som konsument en synkorrigering som passar dina behov och förutsättningar.

Bausch + Lomb är ett företag med stark historik inom optisk utveckling. Amerikanska militären gav företaget i uppdrag att utveckla solglasögon till stridspiloter redan under första världskriget och i de kameror som tog de första satellitbilderna av månen användes linser utvecklade av Bausch + Lomb.

Bausch + Lomb var också först i världen med att introducera den mjuka kontaklinsen 1971. I dag finns i produktportföljen välkända varumärken för kontaktlinser som Biotrue® ONEday, Pure Vision® 2 och SofLens®.

Vår miljö och omgivning är i ständig förändring precis som vårt beteende, därför är utveckling av nya produkter en kontinuerligt pågående process inom Bausch + Lomb för att du som kund ska kunna få en bekväm syn hela dagen.

Smart phones är ett tydligt exempel på ett förändrat beteende som skapar nya behov för en bekväm syn. Den oavbrutna möjligheten att alltid ha en skärm att titta på påverkar vårt sätt att blinka. Undersökningar visar att ögat bara blinkar en tredjedel så ofta när man tittar på en skärm som annars. Att blinka är ögats sätt att återfukta ögonen och ett nytt beteende ställer alltså nya krav även på kontaktlinser. Vad uppgraderade du senast – din mobiltelefon eller dina kontaktlinser?

Biotrue®ONEday

En endagslins med samma fukthalt som hornhinnan 78%. Biotrue®ONEday imiterar naturens eget fuktsystem– det mänskliga ögats tårar. Linsmaterialet är unikt och fungerar som tårarnas naturligt skyddande lipidhinna och hindrar fukten i linsen från att avdunsta – men låter ändå ögat andas.

Biotrue®ONEday for presbyopia – läslinser

För att se bra kanske du växlar mellan olika glasögon när du läser, använder datorn eller kör bil?

Endagslinsen Biotrue® ONEday for Presbyopia hjälper dig att se bra både på nära, mellan och långt avstånd. Biotrue®ONEday imiterar naturens eget fuktsystem– det mänskliga ögats tårar. Linsmaterialet är unikt och fungerar som tårarnas naturligt skyddande lipidhinna och hindrar fukten i linsen från att avdunsta – men låter ändå ögat andas.