Vasuma Eyewear

Svenska varumärket Vasuma Eyewear grundades i Stockholm 2005 av Jan Vana, Steffen Sundelius och Lars Malmsten. Vasuma Eyewear är ett helsvenskt varumärke sprunget ur populärkultur och musik.

2007 ställde Vasuma ut på sin första optikmässa utan någon som helst erfarenhet från branschen. Succén var ett faktum från dag ett då kunder från hela Sverige direkt anammade de retroinspirerade bågarna i tjock fin acetat. Kollektionen växte snabbt från ett fåtal modeller till en full kollektion av bågar i tunn metal och fin acetat.

Jan Vana är huvuddesigner och en prisbelönt grafisk formgivare från designskolan HDK. Har många prestigefyllda varumärket i sin portfolio. SEB, Grand Hotell och Halebop. Lars Malmsten är ekonomiutbildad och har huvudansvaret för produktutveckling och produktion. Lars har lång erfarenhet av detta från tiden som delägare på framgångsrika Slick Design och Walk on Water. Steffen Sundelius är marknadsutbildad i USA och ett djupt musikintresse som tog honom till skivbolaget BMG i unga år. Steffen är idag marknadschef och ligger bakom alla Vasumas marknadsaktiviteter, live och i sociala medier.

Vasuma klev väldigt snabbt in i musikens värld och får nog anses som det svenska varumärke som har flest artister i sin familj som bär deras glasögon. The Hives, Simple Plan, Petter, Familjen, Kajsa Grytt, Maskinen, och många många fler.

Vasumas samtliga modeller har namn efter ormar. Det under konceptet att det är glasögonormens hämnd. Nu är det vi som blev retade i skolan som gäller och sätter agendan.

Idag, 10 år sedan starten finns Vasuma runtom i hela världen hos cirka 700 butiker. Vasuma lyckas med det som många misslyckas med. Att fortsätta vara genuina och leverera spännande kollektioner år efter år. Med en otrolig fingertoppkänsla för vad som komma skall så är Vasumas vikt i en trendkänslig butik inget att tvivla på.

Varje år släpper Vasuma spännande samarbeten med andra varumärken. Tidigare har det varit med Daniel Adams Ray och hans klädmärke Lagom. Svenska väskmärket Sandqvist tog fram ett fodral i garvat skinn från Tärnsjö. I år är det samarbeten med svenska modeundret Carin Wester, samt coola Deadwood Leather som gäller.