Rodenstock - För dig som vill ha kompromisslöst seende

Med individuellt anpassade glas som inte bara tar hänsyn till ditt synfel utan även andra förutsättningar som bågval och ansiktsform kan Rodenstockglas i dina glasögon ge dig en ny syndimension. Rodenstocks teknik ger dig även ett komfortablare närseende och ett förbättrat mörkerseende.


Rodenstock är en av världens ledande tillverkare av glasögonglas och glasögonbågar. Vårt företag grundades 1877 av Josef Rodenstock. Vi finns representerade med försäljningskontor och distributionspartners i över 85 länder. Vår kompetens för glasögonglas och glasögonbågar gör Rodenstock till det enda märket inom ögonoptik som kan erbjuda glasögonanvändaren helhetssystemet ”glasögon” från en och samma leverantör.

I centrum för våra aktiviteter står optimeringen av de optiska avbildningsegenskaperna, maximal användarkomfort och en design som framhäver glasögonanvändarens personlighet. Med andra ord förbättring av seendet och utseendet.

Varje progressivt glas som vi gör är ett litet mästerverk. Det möjliggör ”flytande”, alltså steglöst skarpt seende på nära, medellångt och långt håll samt kompromisslös synkomfort vid åldersrelaterad översynthet.
Ett progressivt glas från Rodenstock korrigerar när-, över- och ålderssynthet samtidigt och ger användaren skarp syn även på alla mellanavstånd. Glasen har bearbetats så att de inte har några synliga kanter i glaset. Det har två avgörande fördelar: användar- och synkomforten blir betydligt högre.

När det gäller progressiva glas är det viktigt med en noggrann anpassning till glasögonanvändaren och de individuella synbehov som han eller hon har. Vår nya Eye Lens Technology (förkortas EyeLT®) sätter här nya standarder för bästa kompatibilitet, utmärkt synkomfort och synskärpa. Det innebär att du kan utnyttja din synpotential till 100 %. Det är särskilt påtagligt i skymningen, men även omgivningen verkar helt enkelt skarpare och mer kontrastrik.


Impression FreeSign® 3 progressiva glas - Lika individuella som din livsstil.

Upplev en friare och mer enastående synkänsla än någonsin. Med vårt nya Impression FreeSign® 3 progressiva glas som är perfekt anpassat till din livsstil. Har du en aktiv livsstil, är ofta på väg och sportar mycket? Eller präglas ditt liv av resande och arbete på din bärbara dator? Vi har det skräddarsydda progressiva glaset för dig. Njut av en helt ny livskänsla – du känner dig mer avspänd, effektivare och laddad med energi!

För den kvalitetsmedvetne:

Rodenstocks ”R” är en symbol för innovation och precision. En symbol för unik kvalitet ”made in Germany” och tillförlitlighet. Sedan 1991 hittar du vårt varumärke på alla våra produkter. Om du har bestämt dig för glas från Rodenstock hittar du Rodenstocks ”R” på det högra glaset. På din glasögonbåge från Rodenstock sitter det på skalmens utsida.