Polaroid solglasögon- klassiskt amerikanska solskydd

Med innovativa glas i sköna bågmodeller har Polaroid under mer än 75 år satt sin prägel på hur vi skyddar oss mot solen på ett snyggt, bekvämt och funktionellt sätt. Från 30-talets banbrytande syntetiska polarisationsfilter till dagens innovativa glas, som tar bort allt onödigt bländande ljus på allra bästa sätt.

Vem har väl inte haft ett par Polaroid på sig? Kanske inte så konstigt då Polaroid Eyewear idag är rankat som ett av de fyra största solglasögonmärkena i världen. De klassiskt amerikanska solglasögonen med sina fantastiska glas är definitivt en anledning till att solglasögontrenden spridit sig över jorden. Polaroid har skapat många snygga bågar genom åren, men det är de polariserande glasen som är och har varit företagets fokus.

Glasen gör att störande och bländande reflexer inte når ögat, vilket medför att endast det bra ljuset släpps igenom, det som gör att vi ser bekvämt, klart och tydligt. Det polariserande glaset gör också att vi ser kontraster tydligare och får mer korrekt färgåtergivning. Något som uppskattats av många. Bland annat syntes Elvis med ett par Polaroid i silver, Stevie Wonder hade ett par på sig när han uppträdde för Obama och både Top Gears Jeremy Clarkson och äventyraren Charley Boorman syns ofta bära Polaroid.

Idag känner de flesta till fördelarna med polariserande glas men när Dr. Edwin Land, år 1929, skapade det första syntetiska polarisationsfiltret så var det en unik händelse. Edwins lins såg till så att störande och bländande reflexer från de horisontella ljusvågorna filtrerades bort och gav ett bekvämare ljus. Det blev basen för alla polariserande glas, fotografiska linser samt skärmar av idag. Så väljer du ett par Polaroid får du helt enkelt ett par snygga solglasögon med ett av marknadens bästa solglas. Ett glas med hög funktionalitet och fullgott UV-skydd som tar bort allt onödigt bländande ljus.