Ørgreen – The Story

När Ørgreen drog igång 1997 var visionen att designa solglasögon i en distinkt stil, med rena och aggresiva linjer och kattlika former. Inspirationen hämtades från klassiska bilar, extremsport och gatukultur och designen var coolare hade mer street cred än något annat märke på marknaden. Ironiskt nog skiner soleninte så ofta i Danmark. Det finns heller inte särskilt många klassiska bilar. Trots detta lyckades Henrik Ørgreen, Tobias Wandrup och Gregers Fastrup slå sig in på den exklusiva glasögonmarknaden.

Idag är Ørgreen ett av de ledande glasögonmärkena i världen. Den unika designen och höga kvaliteten har fått kändisar, trendkänsliga stylister och modemedvetna konsumenter jorden runt att bära och älska bågarna.

Ørgreens kollektioner utmärks av innovativ och konstnärlig design och noga utvalda färgkombinationer. Man använder bara material av högsta kvalitét, som ren titan och beta titan, vilket gör bågarna otroligt lätta, följsamma och bekväma. Märkets många modeller designas i Danmark och tillverkas sedan för hand av experter i Japan.

Örgreen säljs idag i över 40 länder jorden runt.