Max Mara

Om man vill ha elegans i vackra material och varma toner så är Max Mara varumärket för dig. Med sina långa, rena silhuetter har Max Mara klätt kvinnor på ett nedtonat sofistikerat sätt i många år. Kläder där deras dubbelknäppta kappa fått en alldeles egen plats bland modeklassikerna. En klassiker som väl matchas av Max Maras feminint vackra bågkollektion.

Med sina rena designlinjer och varma färgnyanser har Max Mara i över 60 år skapat eleganta, vackra kläder för kvinnor. Säg den modemedvetna som inte skulle vilja ha deras klassiker som skapades 1981. Den dubbelknäppta brunbeigea kappan i kamelfärgad ull och kashmir, den med det klassiska numret 101801. Så klassisk har den blivit för varumärket att den finns med, i originaldesign, på höst och vinterkollektions-visningarna. Det är inte bara ytterplagg som varumärket står för, utan även stilfulla klänningar, dräkter, blusar och stickade plagg som alla, tack vare sina materialval och design, andas samma exklusiva nedtonade stil. Bågkollektionerna som tagits fram sedan 1998, är feminina med hög kvalité på materialval och med en skräddasydd känsla i dess design. Idag en kollektion där klassiska uttryck blandas med moderna detaljer.

Max Mara drivs fortfarande av italienska familjen Maramotti, idag av barnen till grundaren Achille Maramotti. Det är från efternamnet Mara kommer, sen la man till Max för att det skulle låta mer internationellt och lättare att uttala. Men redan i slutet av 40-talet började Achille tillverka skräddarsydda kläder. Att kläderna skulle vara välsydda var något som han fått med sig i modersmjölken tack vara sin mormor och mamma som var sömmerskor och verkade inom modeindustrin. Han drömde om att starta ett modeföretag med skräddarsydda kläder som skulle nå ut till många, utan att för den skull släppa på familjetraditionen med hög kvalité. 1951 såg Marimottis bolag sitt ljus då han släppte sin första kollektion. En kollektion för kvinnor som älskade mode men kanske inte riktigt haft råd med de kända modeföretagens skräddarsydda haute couture-kläderna. Sedan dess har Max Mara klätt kvinnor över hela världen i kläder som andas elegans och klass, i rockar, stickade plagg och vackra klänningar som väl matchas med deras glasögon.