Carrera - För dig med passion för livet

Med sina tydliga visuella linjer som format bågar med stark karaktär är det kanske inte så konstigt att Carrera fått den position de har idag bland världens glasögonbärare. Med ett formspråk som står ut och är sitt alldeles eget. Ett livsstilsvarumärke med bågar för den som älskar livet och allt som händer där omkring. För den där resan är viktigare än själva målet.

Italienska Carrera skapar bågdesign som ska locka fram passionen för livet. Sedan starten har man haft ett tydligt designuttryck på bågarna som gör att man lätt känner igen ett par Carrera. Varumärket har under åren förflyttat sig från det sportigare segmentet till att bli ett mer renodlat livsstilsmärke, utan att för den skull tappa sina tydliga kännetecken. Carrera startades 1956 av Wilhelm Anger i Österrike. Namnet kommer inte, som många tror, från Porsche 911 Carrera som såg dagens ljus först 1973, utan från den inom racingsammanhang legendariska motorsportstävlingen Carrera Panamericana som kördes i Mexico under åren 1950-1955. Det var solbågarna som såg dagens ljus först och som spred varumärket över världen. I början av 1970-talet utökade Carrera sitt produktutbud då man även började tillverka hjälmar och skidglasögon. Idag är varumärket lika känt för sina för sina cykel- och skidhjälmar som för sina bågar.

Redan från start satsade Carrera mycket på innovativa former, teknisk forskning och utveckling av material. Redan 1964 tog Carrera patent på Optyl som är ett mycket lätt plastmaterial som inte påverkas av yttre påfrestningar och som behåller sin form år efter år. Materialet Optyl väger 20 procent mindre än acetat, vilket gjorde bågen lättare än övriga konkurrenters bågar. Det är också främst med sina solbågar som Carrera satt ett starkt avtryck i modevärlden och blivit så populära. Men sedan några år tillbaka får solglasögonen samsas med vanliga bågar i varumärkets kollektioner. Bågar där Carrera, genom sin mångåriga erfarenhet och satsning på design- och materialutveckling, skapar sofistikerade designuttryck.