Adidas - Sportbågar för de som bara nöjer sig med det bästa

Adidas bågar är flexibla och har många tekniska möjligheter och justeringar som gör dem mycket konkurrenskraftiga på marknaden med ökade krav från slutanvändarna. Modellerna är specialanpassade för nästan alla sporter och aktiviteter.

Sportbågarna är tillverkade av flera sammansatta och allergifria material som gör dem både lätta, tåliga och slitstarka. Den justerbara näsbryggan som finns på de flesta av modellerna går att reglera i två eller tre olika lägen för optimal passform samt att de är tillverkade i glidfritt och allergisäkert silikon. Även skalmtopparna har gummi längst ut och silikonet gör att sportglasögonen inte skaver och sitter på plats även vid tuffa förhållanden.

Vidare sitter skalmarna fast med en patenterad konstruktion kallad "Quick-Release Hinge". Ett slags klickfästesystem som gör det enkelt att klicka av/ta bort skalmarna från bågarna. Användbart för enklare förvaring av dina sportglasögon som tar mindre plats och effektivt vid slag mot skalmarna som gör att de istället lossnar och därmed minskar risken avsevärt för att de ska brytas av och gå sönder.

Skalmarna är också justerbara i tre olika lägen kallat "Tri-fit" för att optimalt anpassa höjden på sportbågen och därmed linsens placering sett till pupillerna. En bra funktion för att individuellt hitta rätt läge för optimalt synfält, bättre vindskydd och minimera solreflexer från störande sidoljus.

Linserna är anpassade efter sporten den är till för och alla har ett mycket brett vidvinkelseende vilket är att föredra för aktiviteter såsom exempelvis cykling, med god sikt oavsett vinkel. Effektiva ventilationshål mellan bågens konstruktion och näsbryggan, ger en bra luftcirkulation som reducerar kondens och minimerar risken för att linsen immar igen. Linserna är gjorda av polycarbonat, ett starktplastmaterial som är behandlat och reptåligt, 100% UV-skydd och är optiskt korrigerat utan brytningsfel. De flesta av modellerna är flexibla och möjligheten att byta lins finns.

Sportglasögon från tyska Adidas är Silhouettes licensierade varumärke sedan många år tillbaka. All produktion sker i Österrike.