Slipade solglasögon

De flesta som bär glasögon har nog någon gång behövt välja mellan att behålla sina vanliga glasögon på och att ta på sig solglasögon. Mellan att se skarpt och bli bländad av solen, eller se lite sämre utan att bli bländad. Med slipade glas i dina solglasögon slipper du välja. Du ser precis lika bra som med dina vanliga glas, utan att behöva kisa!

Visst vore det skönt att kunna behålla solglasögonen på oavsett situation och synfel? Att slippa bli bländad av den starka solen när du kör bil med progressiva glasögon, eller när du är ute och njuter av en båttur på sjön. Genom att skaffa solglasögon med styrka slipper du bli bländad av solen. Du blir en säkrare bil- och båtförare eftersom du plötsligt ser bättre i solljuset. Visst vore det bekvämt, för oss med glasögon, att slippa ta av våra läckra solglasögon för att kunna se när vi sitter på uteserveringen och ska beställa från menyn?

Idag kan alla oavsett synfel få slipade solglas. Den enda begränsning som finns rör formen på bågen. Vissa bågmodeller fungerar helt enkelt inte att sätta in slipade glas i, exempelvis de bågar som har en allt för välvd form. Väljer man en båge gjord för klarglas, får man dessutom alldeles egna personliga solglasögon.

Det är inte bara när du är ute och kör bil eller båt som solglasögon med styrka kan vara skönt att ha på sig. Även när du är ute och joggar eller tar en cykeltur kan de ge dig en bättre och skönare synkomfort. För golfspelaren kan det här med att slippa bli bländad och ha ett bra seende verkligen göra skillnad på en bra eller en miserabel runda. Inte tala om tennisspelaren som måste stå ut med att solen lyser i ögonen i vissa delar av matchen. Idag finns också ett större utbud med sportglasögon anpassade för just din sport, som du kan specialbeställa med slipade solglas.

ColorMatic Sun IQ 2 – Intelligenta solglasögon! 

Tack vare självtonande glas ColorMatic IQ® Sun 2 behöver du från och med nu bara ett enda par solglasögon för alla ljusförhållanden. Dessa glas skyddar dina ögon mot starkt solljus med hjälp av sin kraftiga toning och ger 100 % UVA- och UVB-skydd. Om du till exempel går från stranden till ett café i skuggan skiftar glasen färg och blir upp till 55 % ljusare. Detta gör att du ser tydligare och mer kontrastrikt i skugga.