Vincent Lomma optik desktop_1

Progressiva glasögon

Eller så kallade flerstyrkeglas, har en osynlig, successiv övergång mellan olika styrkor som korrigerar när-, mellan- och det längre avståndet.

Det finns många olika progressiva glas. Allt från de enklaste glas som fyller sin funktion, till de mest avancerade som tar hänsyn till hur du rör ditt huvud och dina ögon. Det finns lika stor spridning på progressiva glas som det finns bilar, och ingen tror väl att man får samma sak om man köper en Skoda eller en Rolls-Royce?

Liten skola om progressiva glas

Progressiva glasögon har en avgörande betydelse för livskvaliteten när åldersseendet förändras och du vill slippa flera glasögon för att få vardagen att fungera. I takt med att slipmetoderna har utvecklats kan man dela upp dagens progressiva glas i tre kategorier:

Progressiva glas bra

Bra – enklare standardglas

  • Ser bra på långt håll och vid läsning
  • Du kan behöva röra huvudet vid läsning av långa rader.

Bättre – modernare premiumglas

  • Har större och bredare synfält.
  • Ger smidigare övergång från långt till nära.

Bäst – högteknologiskt premiumglas

  • Utvidgat och stabilt seende med detaljprecision, oavsett riktning och avstånd.
  • Skarpt seende utan gungande känsla.

Vilket glas som passar just dig bäst, beror helt på ditt synfel, dina behov och din livsstil. Oavsett om du provar ut glasögon för första gången eller behöver byta ut dina gamla kan vi garantera att vi kommer ta det bästa glasögonbeslutet för just dig. Boka en synundersökning redan idag!

Glasögon_mobil

Progressiva glas från 195kr/mån med Brilliantkund

Välj att betala dina glasögon när du hämtar upp dem eller till en fast månadskostnad. Helt räntefritt & utan uppläggningsavgifter!