Visning Maui Jim

3-4 april har vi Susanne i butiken från Maui Jim

När Walter F. Hester under mitten på 80-talet utforskade det azurblå vattnet och det vackra stränderna på Hawaii, insåg han att inga solglasögontillverkare hade utvecklat tillräckligt solskydd för den kraftiga bländning och skadliga UV strålningen som Hawaiis sol ger. Som den entreprenör han är, gjorde Hester sin research och utvecklade en solglasögonkollektion med överlägset skydd för ögonen. I och med det var Maui Jims solglasögon skapade och blev den första och enda distributören av solglasögon från Hawaii.

Maui Jim har fortsatt att avancera inom solskyddsteknologin genom att introducera en teknologi som nu använder upp till 9 olika lager av skydd för att ta bort 99,9% av reflexer och 100 % av skadliga UV strålar. Det är bara Maui Jim-linser som använder 3 sällsynta jordartsmetaller och annan patentskyddad teknologi som förstärker färger och förbättrar kontrastseende. De flesta av Maui Jims modeller finns tillgängliga som styrkeslipade. Konsumenter kan identifiera en äkta Maui Jim genom logon som sitter på övre högre glaset på sina solglasögon.

Maui Jim lever efter Aloha Spirit

Innebörden av Aloha Spirit omfattar hur vi gör affärer och relationer till familj och vänner. Att leva Aloha betyder att acceptera och uppskatta själen hos de människor vi möter. Man kan se hur detta genomsyrar företaget i hur vi behandlar våra anställda, kunder och leverantörer. Den roliga, avspända miljön gör alla avslappnade - det hålls tävlingar i vem som kan ha flip-flops och shorts hela vintern.

Glada medarbetare medför överlägsen kundtjänst. Maui Jim är känt för att sträcka sig längre än vanligt för att möta kundernas behov. Kundtjänstavdelningen är den största i företaget och enbart fokuserad på kundens tillfredställelse. Maui Jim har blivit framröstad som favoritföretaget inom solglasögon och för bästa solglasögon bland optiker, hälso- och sportmedia runt om i världen.

Maui Jim idag

Idag tillverkas alla Maui Jims glas i det 7500 kvm stora ”state-of-the-art” labbet i Peoria Illinois. Företaget säljer mer än 112 modeller i olika färger och är den snabbast växande solglasögontillverkaren inom premium segmentet av polariserande solglasögon. Företaget nådde en milstolpe 2012, då man producerat en miljon styrkeslipade Maui Jim solglasögon.

Alla Maui Jim solglasögon täcks av vår 2-års garanti. I vår tillverkningsprocess går solglasögonen igenom 22 separata steg och inspekteras 6 gånger för att säkerställa kvaliteten. Mindre än 1 % av alla arbeten kommer i retur pga tillverkningsfel. Detta är den lägsta returnivån i hela branschen.

Mahalo