Vasuma_COPPERHEAD_ASH_10_2_1400px

Vasuma

Vasuma Eyewear är ett helsvenskt varumärke sprunget ur populärkultur och musik.

Svenska varumärket Vasuma Eyewear grundades i Stockholm 2005 av Jan Vana, Steffen Sundelius och Lars Malmsten. Succén blev relativt snabbt ett faktum då kunder från hela Sverige direkt anammade de retroinspirerade bågarna i tjock fin acetat. Kollektionen växte snabbt från ett fåtal modeller till en full kollektion av bågar i tunn metal och fin acetat.

Vasuma klev väldigt snabbt in i musikens värld och får nog anses som det svenska varumärke som har flest artister i sin familj som bär deras glasögon. The Hives, Simple Plan, Petter, Familjen, Kajsa Grytt, Maskinen, och många många fler.

Vasumas samtliga modeller har namn efter ormar. Det under konceptet att det är glasögonormens hämnd. Nu är det vi som blev retade i skolan som gäller och sätter agendan.

Idag finns Vasuma runtom i hela världen hos cirka 700 butiker. Vasuma lyckas med det som många misslyckas med. Att fortsätta vara genuina och leverera spännande kollektioner år efter år. Med en otrolig fingertoppskänsla för vad som komma skall så är Vasumas vikt i en trendkänslig butik inget att tvivla på.

Varje år släpper Vasuma spännande samarbeten med andra varumärken. Tidigare har det varit med Daniel Adams Ray och hans klädmärke Lagom. Svenska väskmärket Sandqvist tog fram ett fodral i garvat skinn från Tärnsjö. Samarbeten med svenska modeundret Carin Wester, samt coola Deadwood Leather är ytterligare exempel.

Kontakta din lokala Klarsynt-anslutna optiker för att se hur just deras sortiment av bågar ser ut.