Ta hand om dina glasögon

Var rädd om dina glasögon. Ta hand om dem så håller de längre. Vi delar med oss av några tips på hur du bäst tar hand om dina glasögon så de håller länge.

Använd båda händerna när du tar av och på dina glasögon.

Förvara alltid dina glasögon i ett hårt fodral när du inte använder dem. Om du skulle lägga ifrån dig dem utan fodralet, tänk på att alltid lägga dem med glaset uppåt.

Justera inte dina glasögon själv, utan låt din optiker hjälpa dig med det.

Undvik att utsätta dina glasögon för värme eftersom detta kan förstöra både glasen och bågen. Ta till exempel aldrig med dem in i bastun. Var försiktig när du öppnar ugnsluckan och lämna dem inte i bilen en varm sommardag.

Starka medel som hårfärg och hårspray kan missfärga eller skada dina glasögon.

Så här gör du rent dina glasögon:

Damm och smuts kan ge små repor och förstöra glasen. Torka därför av glasen dagligen med en fiberputsduk. Undvik papper, handdukar och kläder eftersom de kan göra repor.

En eller ett par gånger i veckan bör du göra en mer grundlig rengöring med rinnande vatten (kallt eller ljummet) och eventuellt lite milt diskmedel. Undvik rengöringsmedel som innehåller ammoniak, silikon eller slipmedel. Använd inte tvål eftersom den ofta innehåller fett. Testa gärna Klarsynts smarta rengöringsservetter eller putsspray. Torka med en mjuk trasa eller låt glasögonen rinna av mot en bit hushållspapper. För bästa resultat bör du avsluta med en ren och torr fiberputsduk.

Rengör alltid med glasögonrengöring som är rekommenderad av din optiker.