Optiker Vincent, Lomma Optik

Solglasögon med styrka

Slipade solglasögon eller solglasögon med styrka innebär att du får solglasögonen med din egen styrka. Du väljer själv om du vill sätta de slipade solglasen i en vanlig båge eller i ett par solglasögonbågar.

Solglasögon är för många en en ovärderlig accessoar, men det är också ett utomordentligt skydd för ögonen. Vi vet hur viktigt det är att skydda ögonen mot det skadliga UV-ljudet och därför har våra optiker handplockat solglasögon med kvalitétssolglas.

Bär du dessutom glasögon i vanliga fall är slipade solglasögon i din styrka nödvändigt för att säkerställa en skarp syn även i solen. Med ett par slipade solglasögon i din styrka, ser du inte bara bra. Dina ögon skyddas dessutom från solens skadliga strålar.

Förutom att du kan få dina solglasögon med olika styrkor så kan du även få dom med olika typer av solglas. Se vår solglasguide längre ner på sidan.

Solglasguide

Helfärgade solglas: Standard för solglasögon, välj mellan olika färgintensiteter och med eller utan spegelglas.

Gradala solglas: Solglasögon där design möter funktion – mörkare upptill och ljusare nedtill. Finns även med spegeleffekt.

Polariserade solglas: Polariserat solglas är bra om man är mycket på sjön eller kör bil ofta. De minskar risken för att bli bländad av solskenet som reflekteras i bland annat vatten, snö och vägar.

Responsiva solglas: Responsiva solglasögon är en unik och högkvalitativ produkt som får ett mörkare glas utomhus och lättare tonat glas inomhus. Perfekt för dig som vill ha solglasögon där glasets färgintentsitet anpassas. Med responsiva premiumsolglas får du ett mörkare glas när du är utomhus, då de reagerar på UV-ljus, och ett lättare tonat glas när du är inomhus.

Välkommen in till din personliga optiker så hjälper dom dig att välja det bästa alternativet för just dig.