Polariserande solglasögon

Här i Norden har vi under den mörka delen av året problem med lågt stående sol. Detta irriterar ögonen och är en av orsakerna till bländningsolyckor. För att vara en säker trafikant är en god syn A och O. Med polariserande glas i dina solglasögon kan du som bilist öka säkerheten bakom ratten. Detta eftersom polariserande solglas tar bort bländning och irriterande ljusreflexer, samt gör att vägskyltar blir tydligare.

Polariserande solglasögon är som vanliga solglasögon – fast ännu bättre. 

Polariserande glas har ett filter som reducerar dina ögon från att bli bländade av solen. Vi behöver solljus för att kunna se. När detta vertikala solljus träffar en horisontell yta som till exempel vägar, vatten, fönster, blanka husfasader, trafikskyltar eller våta ytor, skapas solreflexer och bländning. Detta skapar irritation för ögonen, vilket det polariserande filtret stänger ute och tar bort. Det inbyggda filtret gör att seendet blir klarare, ger skarpare kontraster, mer korrekt färgåtergivning som i sin tur ger mindre ansträngda ögon. Därför är polariserande solglasögon utmärkta för utomhusaktiviteter och att vistas till sjöss.

Säkrare i trafiken med polariserande solglasögon.

Majoriteten av alla trafikolyckor sker på grund av den mänskliga faktorn. Misstag, rutinfel och medvetna felhandlingar. Nästan all trafikinformation får vi via ögonen. Du ska läsa information på skyltar och vara uppmärksam på medtrafikanter. Dimma, ljuslyktor från andra bilar och solens strålar bländar och försvårar säker körning på vägarna. Dessutom har vi här i Norden problemet med en lågt stående sol under den mörka delen av året vilket är en av orsakerna till bländnings-olyckor. Du måste ha en bra syn för att kunna vara en säker trafikant. Med polariserande glas i dina solglasögon kan du som bilist öka säkerheten bakom ratten och i trafiken. Polariserande solglas gör att vägskyltar blir tydligare, samt tar bort bländning och irriterande ljusreflexer.

En nackdel med polariserade solglas kan vara att se på digitala skärmar, som då kan uppfattas som mörkare. När man håller två polariserande glas framför varandra blockeras allt ljus. Då även de digitala skärmarna har ett polariserande filter är det just detta som händer. Men polariserade glas har funnits länge på solglasögon-marknaden och fördelarna är många och överväger denna nackdel!

För de med synfel finns även möjligheten att få skräddarsydda solglas med polariserande glas. Gå till din närmaste optiker och gör en synundersökning för ett par polariserande solglasögon justerade och slipade efter din syn.

UV-skydd

Polariserande solglasögon förväxlas ofta med UV-skydd, men det är inte samma sak. De allra flesta solglasögonen har UV-skydd. Däremot är inte alla solglasögon polariserande. Så för att ge dina ögon den bästa förutsättningen när du är ute på vägarna eller till sjöss, välj solglasögon med polariserande glas.

Slipade solglasögon_mobil

Polariserade solglasögon går att få med styrka.

Kontakta din personliga optiker för mer information!