färskiftande glas_tjej gul bakgrund_desktop

Färgskiftande glas, bekvämt både inom- & utomhus.

Färgskiftande glas är klara inomhus och på kvällen. Går du ut på dagtid får de snabbt en färgad ton och du slipper bli bländad. De är inte solglas utan komfortglas. Dvs glas som ändrar färg efter ljusförhållandena för att du ska få ett så bekvämt seende som möjligt. Både inom- och utomhus. Dag som kväll.

Hur fungerar det? Färgskiftande glas anpassar sig automatiskt efter förändrade ljusförhållanden. De reagerar på ljuset omkring dig och ändras från klara till mörka glas när du går ut och vice versa. Glasen reagerar även på UV-ljus. Det är de fotokroma molekylerna som ändrar sin struktur när de utsätts för ljus. Den justerar sig kontinuerligt så att den optimala mängden ljus når dina ögon. Oavsett om det är starkt solljus eller molnigt.

Genom att reglera den ljusmängd som når dina ögon hjälper färgskiftande glas även till att ta bort blänk, samt minska ögontrötthet och ansträngdhet. Det ger dig ett mer avslappnat seende.

Transitions 2 i 1 glasögonglas från Essilor

Transitions glas innehåller Chromea7 teknologin, vilket är den senaste färgskiftande teknologin. Det är glas som reagerar snabbast vid alla ljus- och temperaturförhållanden. Glaset skiftar från klart till mörkt utomhus (upp till 85 % färg).

Transitions-familjen:

Style colors:

  • Innehåller Chromea7 teknologin och finns i fyra färgstarka style colors.

XTRActive

  • Bästa glaset för bilkörning
  • Detta glas är extra mörka utomhus (upp till 88 % färg) och skyddar ögonen från det starkaste solljuset, även under varma förhållanden
  • Glaset reagerar både på UV-ljus och indirekt solljus, mörknar därför bakom bilrutan.
  • Glaset skiftar från klara, med en svag nyans, inne till extra mörka ute

Flash to mirror

  • Ger uttryck för en personlig stil med fyra moderna spegelglas-färger.
  • Glaset skiftar från nästan klara med en svag spegel till mörka glas med en tydlig spegeleffekt.
färgskiftande glas_dam i gul jacka_desktop

Är du intresserad av färgskiftande glas?

Hitta din personliga optiker så hjälper vi dig!