Alla kan använda linser

Det är stor tillväxt på marknaden för linser, fler personer går från att enbart använda glasögon till att använda linser i kombination med glasögon. Det är bra att kombinera linser och glasögon. På så vis får du ett friare och mer flexibelt synhjälpmedel, dessutom är det bra för ögonen att vila från linser emellanåt.

Den stora fördelen med att använda linser är att det numera är så flexibelt och idag kan man till och med enkelt prenumererar på linser. Till exempel genom KlarSynts prenumerationstjänst LinsBoxen. Det finns också ett stort utbud av olika linssorter som till exempel endagslinser, veckolinser, månadslinser och till och med dygnet runt-linser. Den kontaktlins som tar allt större mark är endagslinsen, många har upptäckt hur enkelt och bekväma endagslinserna.

Visste du att barn kan använda linser?

Fram till att ett barn är åtta år undersöks barnet regelbundet av en ögonläkare enligt socialstyrelsens normer. Därefter tar en optiker vid. Det finns många fördelar för barn att använda linser. Barn har en aktiv livsstil som kan begränsas av glasögon. Glasögon kan också bli kostsamt om de går sönder flera gånger. Linser däremot är både mjuka och bekväma och släpper igenom mycket syre och det gillar ögonen. Det är en ständig utveckling för kontaktlinser och tack vare nya material kan de allra flesta synfel korrigeras.

Det finns linser för alla typer av synfel

- Jag har tidigare jobbat som optikerassistent i olika kedjor och då fått möta många kunder som inte vetat att det finns linser för alla typer av synfel. Både ålderssynta och barn kan ha nytta av kontaktlinser, inte bara ungdomar, säger Gabriela Flores Araya, marknadsansvarig på KlarSynt.

Är du ny linsanvändare?

Få hjälp genom att titta på vår instruktionsvideo.

Fakta om KlarSynts prenumerationstjänst LinsBoxen.

Om du prenumererar på vårt koncept ”LinsBoxen” ingår regelbundna linskontroller i abonnemanget, helt utan extra kostrad. Använder du linser bör du göra en linskontroll hos din personliga optiker en till två gånger per år, beroende på vilken typ av linser du valt. Våra personliga optiker hjälper dig gärna att hitta det bästa alternativet för dig!
Gå till din närmaste KlarSynt-anslutna butik för att veta mer!